Kalciofoss

Flytende gjødsel med nitrogen, fosfor og kalsium

Kalciofoss brukes til bladgjødsling og vanning av næringsstoffer både i drivhus og utendørs. Kalsium er et makronæringsstoff som tas opp som Ca2+. Kalsium bindes til celleveggene og i midtlamellene, og stimulerer opptaket av næring. Kalsium stabiliserer også cellemembranene.

Ved kalsiummangel blir unge blad visne, døde og misformete. Kalsium kan ikke flyttes internt i planten slik at det er de yngste bladene som først viser mangelsymptomer. Frukt som har liten transpirasjon kan få for lite kalsium f.eks. griffelråte hos tomat, kjerneråte hos kålrot, potet og blomkål, spesielt på sur sandholdig jord. Hos kålrot gir det brune hulrom og områder inne i kålrota. Hos potet dannes mørkefargete hulrom inne i poteten, bestående av  hardt cellevev. På utsiden av poteten er det ofte bulkete utvekster. Kan blandes med annen gjødsel, men bland alltid mindre mengder først. Svak pH-senking i næringsløsninger og sprayvæske.

Lett tilgjengelig - oppløst i vann, for øyeblikkelig bruk.

Generelle anbefalinger

Avling

Målsetting

Anbefaling

Til bladgjødsling og vanning av næringsstoffer både i drivhus og utendørs.

Generelt for å øke styrke og motstandskraft

10-20 l / ha i minst 200 l vann / ha. Ikke sprøyt direkte før eller i forbindelse med solskinn. 2-4 timers tørketid gir optimal næringsopptak.

Analyse

Fosfor
Kalcium
Nitrogen
Kadmium
Densitet
pH

140 g/l
50 g/l
40 g/l
<0,004 mg/l
1,34 kg/l
1-3

Innhold

Fosfor, kalsium og nitrogen

Anbefaling

Referer til jord og eventuelt blad analyse, samt konsulter din rådgiver, plantens næringsbehov og avlingsnivå.

ANNEN DRYPP- OG BLADGJØDSEL KONVENSJONELT

Del dette på: