[smartslider3 slider=11]

LMI’s analyser vil hjelpe deg å ta de viktige besluttningene, jord analysen gir deg nærings balansen i jorda og hjelper deg med gjødsling. Det vil si at analysen er tilpasset din plante og vil gi deg et forslag for total gjødsel bruk gjennom sesongen.

Blad analyse eller plantesaft analyse brukes gjennom sesongen For og finne ut planten har tatt opp men ikke minst hva plante ikke har klart å ta opp men denne kunnskapen Kan du Iverksetter tiltak for å nå en optimal avling.

Både jod og plantesaft analysen har godt utarbeide referanseverdier. Utviklingen av referanseverdiene startet på 70-tallet og er fortsatt i en konstant utvikling.

Analysen er et av de viktigste verktøyene for bonden, analysen er utarbeidet så at Bonden selv kan ta riktige besluttninger.

Analysen kommer med et forslag for din grøde som er den enkleste måten å bruke analysen på. Du kan også bruke analysen sammen med din rågiver får å gå i dybden på næringsbalansen.

Du bør ta en jord analyse tidlig på våren før å vite hva av nærings emner er kvar fra forringe seson.

Blad analysen (plantesaft) tas i hver fall en gang tidlig etter at kulturen har kommet igang dette gir deg svar på hva planten har klart å ta opp fra jorda men enda viktiger er hva den ikke har klart å ta opp.

En tradisjonell bladanalyser gir deg etter total opptak  og implant soft analyse i deg et bilde på hvordan planten har det akkurat nå,  veldig lik den blodanalyse du tar og doktoren.

Analyserne kjøres hvar dag hos LMI så i prinsipp kan du få svar samme dag. men i praksis så må prøven sendes til Helsingborg, motas, analyseres å sendes ut.

Den enkleste måten er å sende prøven på mandag eller tisdag morgen, da kan en få svar føre helgen. Som sagt dette labet er laget for å serve bonden

Bestill Analyse

Jord

Kr 500

N P K B osv. pH

Blad

Kr 500

N P K B osv. pH

Vann

Kr 500

N P K B osv. pH

Del dette på: