To nye økologiske gjødsler med mer nitrogen

Grønn Gjødsel har utviklet to nye økologiske gjødselprodukter med ekstra høyt innhold av nitrogen. Begge har en sammensetning som sørger for at plantene forsynes med nitrogen over et langt tidsrom og gir dessuten en god tilførsel av karbon til jorda.

De nye gjødselproduktene heter henholdsvis Øko 11 og Øko 14.

Øko 11 inneholder 11 % nitrogen, 3 % fosfor og 2 % kalium. Den bygger på en velprøvet resept for økologisk gjødsel, og er laget av kyllingmøkk, proteinmel og vinasse. Øko 11 inneholder 4,8 % kalsium samt de viktigste næringsstoffer som planter har behov for. Det forventes at Øko 11 vil bli en ny standard for basis gjødsling innen økologisk landbruk.

Øko 14 inneholder 14 % nitrogen, 2 % fosfor og 1 % kalium. Øko 14 bygger på en velprøvet resept for økologisk gjødsel. Øko 14 er laget av kyllingmøkk og proteinmel og har i tillegg en ekstra tilsats av animalsk protein for å løfte nitrogeninnholdet. Øko 14 inneholder 2,1 % kalsium samt de viktigste næringsstoffer som planter har behov for.

Øko 14 inneholder dessuten rikelig med jern, noe som gir planten en dypere grønnfarge og legger til rette for en mer effektiv fotosyntese.

Innen økologisk dyrking har et høyere innhold av nitrogen lenge vært etterspurt. Begge de to nye gjødseltypene har mer nitrogen enn det som tidligere har vært mulig. Mer nitrogen bidrar til høyere avling gjennom å sørge for god vekst og utvikling av plantenes fysiske oppbygning. Den tradisjonelle måten å sørge for tilgang på nitrogen innen økologisk landbruk er vekselvis å dyrke planter som selv samler nitrogen.

Del dette på:
Scroll to top